Kontakt
Tegelzettersbedrijf Woensdregt
Brinkenbergweg 8
7351 BD Hoenderloo
Homepage:www.tegelzettersbedrijfwoensdregt.nl
Telefoon:+31 (0)55 37 80 867
Fax:

Groot formaat tegels

Steeds vaker worden groot formaat tegels gebruikt in badkamers, woonruimten en kantoren. Door het gebruik van groot formaat tegels lijkt de ruimte groter dan dat deze in werkelijkheid is. Dit komt doordat er weinig voegen zijn en de voegen die er zijn vrijwel niet zichtbaar zijn. Zeker niet wanneer de voeg in dezelfde kleur als de tegel wordt gekozen. Hierdoor lijkt de vloer of wand één geheel.

Momenteel is de tegel van 60 bij 60 centimeter de meest verkochte maat. Tegels met de afmetingen 75 bij 75 of 80 bij 80 centimeter zijn sterk in opkomst. Er zijn zelfs tegels van 1 meter bij 3 meter beschikbaar.

Groot formaat tegels zijn niet alleen in vierkante afmetingen beschikbaar. Zo zijn de meeste series of collecties momenteel ook voorzien van een tegel met de afmeting 45 bij 90 centimeter. XXL tegels zijn niet alleen leverbaar als vloertegel, maar ook als wandtegel. Doordat de kwaliteit van de tegels steeds verder verbetert, kunnen ook groot formaat tegels steeds dunner worden. Doordat de tegels dunner worden, wordt ook het eigen gewicht van de tegel lager, waardoor ze ook als wandtegel ingezet kunnen worden.

Het plaatsen van groot formaat tegels vereist vakmanschap. Wij van Tegelzettersbedrijf Woensdregt zijn gespecialiseerd in het plaatsen van deze XXL tegels. Heb je plannen met groot formaat tegels? Vraag ons vrijblijvend om advies. We bespreken de mogelijkheden graag met je en adviseren je in het kiezen van de juiste tegel.