Kontakt
Tegelzettersbedrijf Woensdregt
Brinkenbergweg 8
7351 BD Hoenderloo
Homepage:www.tegelzettersbedrijfwoensdregt.nl
Telefoon:+31 (0)55 37 80 867
Fax:

Wandverwarming

Daar waar vloerverwarming inmiddels heel bekend is, is wandverwarming dat nog minder. Dat verandert nu echter snel. Als u overweegt om wandverwarming aan te brengen in uw huis of bedrijfspand adviseren wij u graag. Als tegelzetter weten wij goed wat nodig is voor wandverwarming en welke mogelijkheden er zijn.

Zichtbare en gelijkmatig verdeelde wandverwarming

Hoe werkt wandverwarming?

Wandverwarming werkt in principe hetzelfde als vloerwarming en is verkrijgbaar in een warm water of elektrische variant. Doordat bij wandverwarming de stralingswarmte gelijkmatig over de muur wordt verdeeld, wordt de ruimte ook gelijkmatig verwarmd. Dat geeft een comfortabel gevoel.

Een goede isolatie van de muur is van belang bij wandverwarming. De binnenmuur moet de warmte goed op kunnen nemen en vast kunnen houden. Daarnaast moet de warmte natuurlijk niet via de buitenmuur weer verdwijnen.

Energie besparen met wandverwarming

Door de gelijkmatige verdeling van warmte kunt u met wandverwarming besparen op uw energiekosten. De kamertemperatuur kan gemiddeld met 3 graden omlaag, zonder dat dit de gevoelstemperatuur negatief beïnvloedt. Daarnaast is wandverwarming hygiënisch en gezond. Dat komt doordat luchtcirculatie wordt voorkomen door een gelijkmatige temperatuur en doordat de luchtvochtigheid vaak ongeveer 12% hoger is door de lagere temperatuur.

Het aanbrengen van wandverwarming

Wandverwarming kan op verschillende manieren worden aangebracht. We kunnen de wandverwarming direct in de muur verwerken. We gebruiken daarbij dan een speciale binnenmuur. Die binnenmuur heeft een isolerende werking en bevat sleuven waarin we de verwarmingsslangen of -buizen aanbrengen.

Het is ook mogelijk de slangen of buizen in de binnenmuur te frezen. Daarna smeren we de muur af en is er in principe niets meer zichtbaar van de wandverwarming. Wandverwarming kan ten slotte ook opgebouwd worden op een binnenmuur. Dat is bij nieuwbouw echter geen veelgebruikte oplossing.

Bijverwarming of hoofdverwarming?

Wandverwarming wordt vaak toegepast als aanvulling op vloerverwarming. Wandverwarming kan echter ook prima als hoofdverwarming fungeren. En niet eens alleen in kleine ruimtes, zoals een badkamer. Ook in de woonkamer of een kantoorruimte is dit mogelijk. Daarbij bestaan er wel verschillen tussen elektrische wandverwarming en warm water wandverwarming. De elektrische variant is wel meer geschikt voor kleine ruimtes.