Kontakt
Tegelzettersbedrijf Woensdregt
Brinkenbergweg 8
7351 BD Hoenderloo
Homepage:www.tegelzettersbedrijfwoensdregt.nl
Telefoon:+31 (0)55 37 80 867
Fax:

Wandtegels

Bij wandtegels denkt u waarschijnlijk vooral aan de keuken, de badkamer en het toilet. Logisch, maar er zijn ook veel andere mogelijkheden. Door de enorme keuze in wandtegels kunt u er bijvoorbeeld een accent mee aanbrengen op een wand in de woonkamer of rond uw haard. En in uw hal zijn wandtegels niet alleen mooi, maar ook praktisch als u met natte jassen, tassen of paraplu’s binnenkomt. Er zijn dus mogelijkheden te over.

Als Tegelzetter in de regio Hoenderloo helpen we u graag bij de keuze van de juiste wandtegels en het plaatsen van een tegelwand die aan al uw wensen voldoet: in de badkamer, keuken of elke andere plek waar u zoekt naar een bijzondere wandafwerking.

Moderne in het oog springende wandtegels

De voordelen van vloertegels

Wandtegels hebben veel voordelen:

  • Er is een enorm aanbod in wandtegels wat betreft vorm, kleur en structuur
  • Wandtegels zijn hygiënisch en waterbestendig
  • Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en te reinigen
  • Tegels nemen geen stof en geuren op
  • Goede tegels gaan een leven lang mee
  • Wandtegels zijn uitermate geschikt voor wandverwarming

Verschil tussen vloer- en wandtegels

Tegels zijn er in elke stijl. Zeker bij wandtegels is er heel veel keus in soorten, maten, kleuren en structuren. In tegelstelling tot vloertegels worden wandtegels meestal niet zwaar belast. Een wandtegel is meestal dunner en dus minder sterk dan een vloertegel. Daarom kan een wandtegel in principe niet op de vloer gebruikt worden, terwijl het andersom wel kan.

Decoratieve wandtegels

Wandtegels zijn in de keuken, de badkamer of het toilet geen overbodige luxe. Deze ruimtes kunnen nat worden en ook hygiëne is hier erg belangrijk. Maar wandtegels zijn ook een middel om een persoonlijke stijl neer te zetten, eigenlijk in elke ruimte van uw huis of bedrijfspand. Voor elke sfeer en interieurstijl, van klassiek of landelijk tot hypermodern zijn er passende wandtegels.

Wandtegels en wandverwarming.

Een tegelwand is bij uitstek geschikt voor wandverwarming. Tegels laten goed warmte door en houden het ook lang vast, zodat de ruimte lang warm blijft als de verwarming al uit staat. Wandverwarming is wat minder bekend dan vloerverwarming, maar het principe is hetzelfde: de wand wordt elektrisch verwarmd of door leidingen met warm water. Wandverwarming wordt vaak gebruikt als bijverwarming naast vloerverwarming, bijvoorbeeld als het vloeroppervlak te klein is.