Kontakt
Tegelzettersbedrijf Woensdregt
Brinkenbergweg 8
7351 BD Hoenderloo
Homepage:www.tegelzettersbedrijfwoensdregt.nl
Telefoon:+31 (0)55 37 80 867
Fax:

Mozaïek

Mozaïek werd al in de klassieke oudheid door de Grieken en Romeinen gebruikt. Ze decoreerden hiermee hun huizen en baden. Nog steeds worden mozaïeken veel toegepast in zwembaden en kuuroorden. Met mozaïek haalt u de sfeer van een luxe spa in huis. Maar de kleine steentjes in verschillende kleuren kunnen ook een waar kunstwerk vormen, in elke ruimte van uw huis of bedrijfspand.Uw huis of bedrijfspand laten bouwen of verbouwen is een hele stap. Daarom zoekt u een timmerbedrijf dat met u meedenkt, goed advies geeft en u kunt vertrouwen. Als specialistisch Tegelzetter in Hoenderloo begeleiden we u in het proces en helpen u graag om uw (ver)bouwplannen concreet te maken.

Als specialistisch tegelzetter in de regio Hoenderloo helpen we u graag bij het kiezen en plaatsen van uw droom mozaïek, in elke stijl, kleur en vorm die u wilt.

Mozaïek patroon in tegels

Soorten mozaïek

Mozaïek is er in verschillende vormen, formaten en eindeloos veel kleuren. Wat betreft het materiaal zijn er drie veelvoorkomende soorten mozaïek:

  • Glas mozaïek komt het meest voor. Dit mozaïek is wordt veel gebruikt in vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Glas mozaïek heeft heldere kleuren, is gemakkelijk te onderhouden en slijtvast.
  • Keramische mozaïek bestaat uit kleine matte of glanzende keramische tegeltjes. Dit soort mozaïek is heel geschikt voor ruimtes die snel vuil worden, zoals de keuken. Het is namelijk makkelijk schoon te maken en vlekbestendig. Keramische mozaïek is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, maten en vormen: dus niet alleen in de bekende vierkantjes.
  • Natuursteen mozaïek is opgebouwd uit kleine natuursteentjes. Met natuursteen mozaïek kunt u een klassieke sfeer in huis creëren. Ook deze soort is er in meerdere vormen en maten. Dit type mozaïek is vooral geschikt voor de woonkamer.

Mozaïek in alle stijlen

Vindt u een wand vol mozaïek te veel van het goede? Dan kunt u kiezen voor een smalle sierstrip. Met een zo’n mozaïeken sierstrip onderbreekt u een groot tegeloppervlak met een kleuraccent. Dat geeft ook meer sfeer aan de ruimte. Naast de bekende vierkante mozaïek is er tegenwoordig ook keuze uit ronde tegeltjes, of zelfs echte kiezels. Met mozaïek kunt u dus veel verschillende sferen neerzetten: van mediterraan of modern tot natuurlijk en robuust.

Voordelen van mozaïek

Goed geplaatst mozaïek vraagt niet veel onderhoud. In vochtige ruimtes moeten de mozaïektegels en voegen wel goed geïmpregneerd worden. Dat maakt het tegelwerk water- en vuilafstotend en voorkomt schimmel. Omdat mozaïek uit kleine tegeltjes bestaat is het ook goed te gebruiken om rondingen, bijvoorbeeld van een bad, te betegelen.

Mozaïek kunstwerk

Met kleine mozaïektegeltjes in verschillende kleuren worden ook ware kunstwerken gemaakt. De tegeltjes kunnen in patronen gelegd worden, of vormen zelfs een afbeelding. Veel tegelzetters hebben ervaring met het plaatsen van mozaïek, maar niet elke tegelzetter is een kunstenaars. Heeft u echt iets heel bijzonders voor ogen? Wij komen graag bij u langs om uw ideeën en de mogelijkheden te bespreken.