Kontakt
Tegelzettersbedrijf Woensdregt
Brinkenbergweg 8
7351 BD Hoenderloo
Homepage:www.tegelzettersbedrijfwoensdregt.nl
Telefoon:+31 (0)55 37 80 867
Fax:

Voegwerk vervangen

Zijn de tegels van uw tegelvloer of –wand allemaal nog mooi, maar is het voegwerk oud en vervuild? Of wilt u de ruimte een andere uitstraling geven, zonder nieuwe tegels aan te schaffen?

Wij zijn als Tegelzetter actief in de omgeving van Hoenderloo en helpen u graag met het vervangen van uw voegwerk.

Wand met oranje tegels

Voegen en het effect van kleur

Het voegwerk van uw tegelvloer of –wand heeft veel invloed op de uitstraling van de ruimte. Kiest u in een kleine ruimte bijvoorbeeld voor een voeg die qua kleur afwijkt van de kleur van uw tegel, dan benadrukt dat de rasterlijnen. Dat oogt druk en maakt de ruimte kleiner.

Heeft u witte tegels, dan ligt de keuze voor witte voegen misschien voor de hand. Witte voegen zijn echter ook weer erg besmettelijk. Zeker in een vochtige ruimte als de badkamer, zijn verkleuringen door vocht dan goed zichtbaar.

Voegen en het effect van breedte

Ook de breedte van de voeg heeft invloed op hoe een ruimte overkomt. Hoe breder de voeg, hoe meer deze opvalt en dat heeft hetzelfde effect als grote kleurafwijkingen tussen voeg en tegel. Een ruimte oogt daardoor kleiner.

Als uw tegelwerk oud is en beschadigingen heeft, bijvoorbeeld gebroken kanten, dan is een brede voeg nodig. Meestal adviseren wij dan om te kiezen voor een kleur voeg die niet te veel afwijkt van de kleur van de tegel.

Hoe kiest u de juiste voeg?

Omdat de keuze voor kleuren en typen voegen zo groot is, kan het moeilijk zijn om een beslissing te nemen. Daarom helpen wij u hier graag bij. Door onze ervaringen weten wij goed welke voeg welk effect heeft in combinatie met welke tegel. We kunnen u ook voorbeelden laten zien.

Het voegwerk vervangen

Heeft u uw keuze gemaakt, dan gaan we aan de slag met het vervangen van het voegwerk. Dat is secuur werk, waarbij het uiteraard heel belangrijk is om de tegels niet te beschadigen. We verwijderen dan ook voorzichtig alle voegen, waarbij we de overlast voor u zoveel mogelijk proberen te beperken. We dekken alles rond de plek waar we werken goed af, want er komt stof vrij.

Als alle voegen verwijderd zijn, maken we alles goed schoon en vullen we de voegen met de nieuwe voegmortel. Het is belangrijk vervolgens even niet op de vloer te lopen of de tegels op een andere manier te belasten (vocht). Het herstelwerk moet eerst goed drogen. Maar uiteraard vertellen wij u dit ook als we bij u zijn.

Kosten van voegwerk vervangen

De kosten voor het vervangen van voegwerk variëren. Het is bijvoorbeeld afhankelijk van de grootte van het oppervlak. Als u ons belt of als we een afspraak maken bespreken we dit met u en kunnen we een indicatie geven van de kosten.